9 Ocak 2010 Cumartesi

hamur püfleri

KEK PÜFLERİ

53. Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın.

11. Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

13. Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın.

5. Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız.

3. Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.


Kek Yaparken
Fırından çıkan keki 15 dakika ıslak bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde dolaştırdıktan sonra kalıbından çıkarmak kolaylaşır.

Kekin ortasına malzeme koymak için
Kekin ortasına malzeme koymak için bıçakla kesmeye çalışmak yerine kalın bir dikiş ipliğini kekin etrafına dolayıp dikkatle çektiğinizde kekin düzgün bir şekilde ortadan ikiye kesildiğini göreceksiniz.

Kekin çökmemesi için,
Kekin çökmemesi için, fırına koymadan önce hamuru kalıba döküp 20 dakika kadar dinlendirmek yararlı olur.

TART PÜFLERİ

9. Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.

19. Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.

KURABİYE PÜFLERİ

27. Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz. Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz.

PASTA PÜFLERİ

Pasta yaparken
Pasta yaparken katı yağ kullanacaksanız rendenin kalın tarafıyla parçalara bölün. Küçük parçalar halindeki margarin daha kolay işlenir.

HAMUR PÜFLERİ

Hamur açarken
Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.

Hamur Kızartırken
Kızartmak üzere hazırladığınız hamura kabartma tozunun yanında toz şeker de eklerseniz hamurunuz lezzetlenir.


Hamuru dökmeden önce
Hamuru dökmeden önce kek kalıbının içine alüminyum folyo koyun. Böylece pişen keki rahatça çıkarabilirsinız.

14. Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.

Hamur açarken
Hamur açarken merdane yerine soğuk su dolu bir şişe kullanın. Hamur daha kolay açılacaktır.

Lezzetli ve tam kıvamında börek yapabilmek için
Lezzetli ve tam kıvamında börek yapabilmek için hamuru fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder