9 Ocak 2010 Cumartesi

süt ve süt ürünleri püfleri

-----sütü ocağa koymadan önce süt tenceresini soğuk suyla çalkalarsanız,süt kaynarken dibine yapışmaz.

# Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay tazmedilir.


# Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar. Tencerenin dibini temizlemek de güç olur. Bunun için sütü kaynama kabına koymadan önce, kabı temiz su ile çalkalayın. Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın. Dibi tutmayacaktır.


67. Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.

71. Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar.

# Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız
tereyağının yanmasını önlemiş olurunuz.

Gravyer peynirinin kurumaması için tuzlu suya batırılmış nemli bir beze sarılması yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder