9 Ocak 2010 Cumartesi

et tavuk balık pişirme püfleri

ET AV HAYVANLARI PÜFLERİ

# Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel bir kaç yerinden bir iğne ile deliniz.

# Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın. Böylece daha yumuşak ve leziz olacaklardır.

# Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için, kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz.

# Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin.

# Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyun.

# Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir. Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü almalı, sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın. Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin tencerenin içinde kalıp sinmesi için, mümkünse kapağın kenarını hamurla sıvamalıdır.

50. Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun. 12 saat kadar buzdolabında bekletin.

22. Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın. Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın.

Et pişirirken
Bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovulup 12 saat buzdolabında bekletilen etler daha lezzetli olur.

Et pişirirken
Sert etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin. Yumuşadığını göreceksiniz.

-----ızgarada pişireceğiniz etlerin yumuşacık va lezzetli olmasını istiyorsanız,üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu karışımını sürüp 40-45 dakika bekletin ve tuzunu piştikten sonra koyun.

Kırmızı et ile hazırladığınız yemeklerin daha lezzetli olması için
Kırmızı et ile hazırladığınız yemeklerin daha lezzetli olması için etin üzerine bir miktar biberiye serpin, kemik uçlarına sarımsak sürün. Daha sonra az yağ ile fırında kızartın.

Av hayvanlarında rastlanabilen ağır kokuyu gidermek için
Av hayvanlarında rastlanabilen ağır kokuyu gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak gerekir.

# Sucukları serin bir yere asmak yetmez. Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin.

# Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun.


TAVUK KÜMES HAYVANLARI PÜFLERİ

# Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç,
soğan ve kereviz sapı ( veya maydanoz ) konursa haşlama suyu
çok lezzetli olur.

# Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır.


42. Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz.

Kızarttığınız tavuğu tekrar ısıttığınızda
Kızarttığınız tavuğu tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız buharda ısıtmayı deneyin. Bunun için önce tavuk parçalarını bir süzgece koyun. Süzgeci kaynar su dolu bir tencerenin üzerine oturtun.

Fırın torbasında tavuk pişirirken
Fırın torbasında tavuk pişirirken malzemeleri doldurduğunuz fırın torbasının üzerine bir kaç delik açın. İçine birkaç diş de sarımsak koyarsanız lezzetine doyum olmaz.

Fırında tavuk kızartacağınız zaman
Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını tavuğun içine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

Fırında tavuk kızartırken
Fırında tavuk kızartırken üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.

BALIK DENİZ CANLILARI PÜFLERİ


# Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin.

# Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır.

68. Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi çok güzel ve parlak olur.

Kalamar pişirirken
Kızartmadan önce süte batırılan kalamar daha yumuşak olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder