9 Ocak 2010 Cumartesi

Patates püfleri

# Patates püresi yaparken kullandığınız tuz kadar şeker de katarsanız daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur.

# Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

# Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.

69. Patatesleri soymadan önce 10 dakika kadar sıcak suya koyar sonra soyarsanız zorlanmadığınızı göreceksiniz.

12. Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.

----patatesleri kızartmadan önce üzerine biraz un serpin ve hatta tatlı kırmızı biber ve bulabilirseniz sarmısak tozu ilave edin.kızartmanız çok çok lezzetli ve altın sarısı olur.

----patates kızartmasını çok seviyor ama kızartma yemek istemiyorsanız,patatesleri yumurta akına bulayın; tuz, sarmısak ve tatlı kırmızı biber ekleyerek,orta ısıslı fırında altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

----patates salatası,piyaz gibi pişirilerek hazırlanan salataların sosonu,mutlaka malzemeleriniz henüz sıckken ekleyin.böylece salata sosu daha çabuk emecek daha lezzetli olacaktır

Kumpir yaparken
Kumpir yapmak için patatesleri önce 10-15 dakika haşlayıp çatalla delin. Fırında daha kolay pişecektir.

Patates püresi yaparken
Patates pürenize değişik bir koku vermek için içine bir miktar hindistan cevizi atabilirsiniz.

Patates soyarken
10 dakika sıcak suda bekletilen patatesler çok kolay soyulur.

----patates püresinin krema kıvamına gelmesi için sütü sıcak olarak ilave edin.

7. Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.


# Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın.

# Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder