9 Ocak 2010 Cumartesi

sos salça mayonez püfleri

Beşamel sos yaparken
Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle beşamel ve diğer sütlü soslara kıvamını bulduktan sonra tuz koyun.

Mayonez hazırlarken
Mayonez hazırlarken sos kesilirse bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırparak yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

Salçanın küflenmemesi için
Salçanın kutusunu açtıktan sonra küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökün.

61. Hazırladığınız beşamel sosun ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz , adaçayı yada nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz.

# Haşladığınız ıspanağın suyuyla mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz, değişik bir
garnitür olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder